MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLAR İÇİN İTFAİYE HAFTASI ETKİNLİKLERİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLAR İÇİN İTFAİYE HAFTASI ETKİNLİKLERİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLAR İÇİN HEM ÖĞRETİCİ HEM EĞLENDİRİCİ ETKİNLİKLER
Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla
Büyükşehir’in çocuk gelişim merkezlerinde eğitim alan çocuklara yönelik öğretici ve eğlendirici program düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı çocuk gelişim merkezlerinde eğitim gören çocuklar, ATA Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. İtfaiye personeli tarafından yangından korunma yöntemleri, acil durumlar karşısında neler yapılacağı hakkında bilgiler alan öğrenciler, ardından kendileri için hazırlanan uygulamalı eğitime katılarak öğrenirken eğlenmenin tadını çıkarttı. Hafta kapsamında etkinlik düzenlenen bir diğer nokta da Fenerbahçe Meydanı oldu. K9 köpek gösterisinin yapıldığı etkinlikte, çocuklara arama-kurtarma eğitimi de verildi. Alanda İtfaiye personelinin görev fotoğraflarının olduğu bir sergi de yer aldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla
Büyükşehir’in çocuk gelişim merkezlerinde eğitim alan çocuklara yönelik öğretici ve eğlendirici program düzenledi. Hafta kapsamında etkinlik düzenlenen bir diğer nokta da Fenerbahçe Meydanı oldu.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı çocuk gelişim merkezlerinde eğitim gören çocuklar, ATA Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. İtfaiye personeli tarafından yangından korunma yöntemleri, acil durumlar karşısında neler yapılacağı ve hangi numarayı aramaları gerektiğiyle ilgili bilgiler alan öğrenciler, ardından parkur alanında kendileri için hazırlanan uygulamalı eğitime katıldı. Parkurda tünelden geçen, maket ateşi söndürmeye çalışan çocuklar, öğrenirken eğlenmenin tadını çıkarttı.
Tanışık: “İtfaiye Haftası doğrultusunda çocuklarımızla farkındalık çalışmaları yaptık”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanıştık, etkinlikle ilgili bilgi vererek, “İtfaiye Haftası doğrultusunda çocuklarımızla okulda etkinlikler ve farkındalık çalışmaları yaptık. ‘İtfaiye nedir, neler yapar, itfaiyeci kimdir, itfaiyecilere ihtiyaç duyduğumuzu hangi numaradan onlara ulaşabiliriz’ gibi konuları öğrendiler. Ardından ATA Eğitim merkezine geldik. Buradaki ekip arkadaşlarımı da aynı şekilde önce bir farkındalık sohbeti gerçekleştirdiler. Ardından da parkurun keyfini çıkarttılar” dedi.
ATA Eğitim Merkezi’ne Halkkent, Adile Teyze ve Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nden toplam 85 çocuğun katıldığını aktaran Tanışık, Tarsus Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi ve Yenice Yaşar Bayboğan Çocuk Atölyesi’nin de eş zamanlı olarak bu çalışmaları gerçekleştirdiğini belirtti.
Ambar: “Çocuklara itfaiyeciliği sevdirmeyi, öğretmeyi çabalıyoruz”
Çocuklara eğitim veren İtfaiye Personeli Veli Ambar da, İtfaiye Haftası dolayısıyla çocuklarla bir araya geldiklerini belirterek, “Burada arkadaşlarla birlikte parkur hazırladık. Çocuklara itfaiyeciliği sevdirmeyi, öğretmeyi çabalıyoruz. Dört etaptan oluşan bir parkurumuz var. Sulama yapıyorlar? Lastiklerden geçiyorlar, denge tahtasından geçiyorlar tünelden ve ardından su sıkma etabı var. Bundan öncesinde minik arkadaşlarımıza itfaiyeciliğin tanımı ile ilgili birkaç mesleki bilgi takdim ettik. Acil durumlarda yalnız kaldıkları zaman neler yapması gerekiyor, 112 ile nasıl iletişim kuracaklarını anlattık. Aileleriyle birlikte acil durum planlaması nasıl yapılması gerektiğini anlattık” ifadelere yer verdi.
Etkinliğe gelen çocuklardan Metehan Budak, “Denge parkuru yaptık, bir yangın uygulaması yaptık. İyi ki buraya geldim teşekkür ederim” derken, Elif Tuha ise “İtfaiyeye geldik, sonra oturduk öğrendik. Parkur oynaması yaptık, yangınları söndürdük. Burada çok eğlendim, belediyeden çok memnunum, orada parka çıkıyoruz, yemek yiyor, dışarı çıkıp oynuyoruz” diye konuştu. Çocuklardan Karya Koç da çok eğlendiğini belirterek, “Parkur yaptık itfaiye yerini dolaştık. Yangın söndürmeyi öğrendim” dedi.
Etkinliğin bir diğer noktası da Fenerbahçe Meydanı oldu
Hafta kapsamında Fenerbahçe Meydanı’nda da çeşitli etkinlikle yapıldı. K9 köpek gösterisinin yapıldığı etkinlikte, çocuklara arama-kurtarma eğitimi verildi. İtfaiyeci kıyafeti giyen ve K9 köpeklerinin arama-kurtarma gösterisini şaşkınlık ve heyecanla izleyen çocuklar hem eğlendi hem de hayati bilgiler öğrendi.
Yangın ve kurtarma eğitimi de aldılar
İtfaiye Haftası kapsamında Fenerbahçe Meydanı’nda da çocuklara yönelik bir dizi etkinlik düzenlendi. İtfaiye personeli tarafından verilen yangın eğitiminde çocuklara hayati önem taşıyan bilgiler aktarıldı. Personel, çocuklara acil durumlar karşısında ne yapacaklarını ve hangi numarayı aramaları gerektiğini de öğretti. K9 köpeklerinin gerçekleştirdiği arama-kurtarma gösterisini şaşkınlık ve heyecanla izleyen miniklere, yangından ve depremden kurtulma yöntemleri, kurtarma çalışmaları, itfaiye araç ve gereçlerinin neler olduğu da anlatıldı.
Etkinlik alanında İtfaiye erlerinin görevleri sırasında çekilen fotoğraflarının yer aldığı sergi de vardı. Ayrıca yelkenli sörf yaptılar. Miniklerden bazıları, Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Amirliği’ne ait bota binerek farklı bir deneyim yaşadı.
“Çocuklar çok eğleniyor”
İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet, Arama ve Kurtarma Şube Müdürü Zeki Karakaya, etkinlik vasıtasıyla faaliyetlerini vatandaşlara göstermek istediklerini ifade ederek, “Çocuklar çok eğleniyor. Halkımız da bizi gördüğü zaman gelip haftamızı kutluyor ve yaptığımız bu etkinlikten dolayı bize teşekkür ediyorlar” dedi.
“İtfaiyecileri seviyorum, bizim için uğraşıyorlar”
Etkinliğe katılan Buğlem Şahin, etkinliği güzel bulduğunu söyleyerek, “Büyüyünce itfaiyeci olmak istiyorum. İtfaiyeciler yangına gidip söndürüyorlar ve çok güzel işler başarıyorlar” derken, itfaiye erlerine, “Yangınları söndürmek için kendinize çok iyi bakın” diye seslendi.
Etkinliğe katılan ve itfaiyecileri çok sevdiğini söyleyen Emir Yazmacı, “İtfaiyecileri seviyorum, bizim için uğraşıyorlar. Onlara çok teşekkür ederim. buraya da itfaiyecileri ve arabalarını görmek için geldim” dedi. Etkinlik alanındaki eğitimden öğrendiklerini de anlatan Yazmacı, “Parkur kolaydı bence. Kask; bir yere düşersek yada yukarıdan bir eşya düştüğünde kafamıza bir şey olmasın diye takılıyor. Üstümüzdekiler de kolay yanmasın diye giyiliyor.