İBT WEB

TARSUS BİR ÖLÜMSÜZ ŞEHRE DOKUNMAK ADLI KİTAP İMZA GÜNÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Genel (TG) - Tarsus Gazetesi | 29.06.2021 - 08:58, Güncelleme: 29.06.2021 - 08:58 2257+ kez okundu.
 

TARSUS BİR ÖLÜMSÜZ ŞEHRE DOKUNMAK ADLI KİTAP İMZA GÜNÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

TARSUS BİR ÖLÜMSÜZ ŞEHRE DOKUNMAK ADLI KİTAP İMZA GÜNÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin “Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” Adlı Kitap İmza  Günü büyük ilgi gördü. Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin Kitap İmza Gününe, Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni Araştırmacı-Yazar Uğur Pişmanlık, Cumhuriyet’in Kalemi Eğitimci-Yazar Beyhan Balaban, Tarsus Mektubu Yazarı Gazeteci Yakup Boncuk, Tarsus Tarihi Resimleri Araştırmacı Nadir Durgun, Kısa Film Yönetmeni ve Yazar Remzi Karabulut, katılarak söyleşiye de renk ve anlam kattılar. Katılım oldukça yüksek oldu.,- Tarsus’ta 1993 yılında ortaya çıkan antik yol kazısında çalışan Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin Aratos Yayınları’ndan çıkan “Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” adlı kitabının imza günleri Remzi Karabulut’un Tarsus Makam mevkiinde, Ali Menteşoğlu Caddesindeki iş yerinin zemin katındaki REM Sanat Galerisinde yapıldı.Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Hocası Prof. Dr. Levent Zoroğlu’yla birlikte Tarsus’a gelen Arkeolog Hüseyin Adıbelli, 10 yıl kadar yaşadığı Tarsus’la ilgili gözlem ve düşüncelerini yazdığı bir kitabının imza günü 24 Haziran 2021 Perşembe günü saat 14.00’te Tarsus’ta REM Sanat Galerisinde devam edecek… Daha önce Dünden Bugüne Tarsus adlı Türkçe-İngilizce kitabı da bulunan Hüseyin Adıbelli,“Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” adlı kitabına dair “Bu kitap için seçilen başlıklarından anlaşılacağı gibi hepsi Tarsus’a dokunan yazılardır. Bu tercihimde, içinde uzunca bir süre yaşadığım şehri sahiplenen, onu dert edinen, sorgulayan, kısaca sağlıklı bir şehirde yaşama arzusuyla sürdürülebilir çözümler getiren yerel bakış açısını etkin kılabilmektir. Bir başka deyişle, bu koca şehrin görünmezlerini, aksayanlarını, saklananlarını, bilinmeyenlerini tarihe dönük mütevazı değerlendirmelerle pekiştirmektir. Elbette Tarsus’u bugüne değin pek çok akademisyen, yerel tarihçi ve uzman isimler kendi kulvarlarında yazıp çizdiler, benim amacımsa tekrara girmeden şahitlik ettiğim kentin son otuz yılını bu külliyata eklemektir.Tabi bu yazılar şehrin gerçekleriyle yüzleşmek kadar bir yerde Tarsus’un yeniden keşfidir de; şehrin gizemli özünün ve yerel farklılıklarının ortaya konması yeni alanlar ve alternatif çabalar demektir. Tarsus için hayati öneme sahip “yaşanabilir şehir” senaryolarına katkı koyabilmişsem ne mutlu… Kitabın Tarsus’a; bu bilge şehre bol ışık saçması dileğimle”dedi.
TARSUS BİR ÖLÜMSÜZ ŞEHRE DOKUNMAK ADLI KİTAP İMZA GÜNÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin “Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” Adlı Kitap İmza  Günü büyük ilgi gördü. Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin Kitap İmza Gününe, Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni Araştırmacı-Yazar Uğur Pişmanlık, Cumhuriyet’in Kalemi Eğitimci-Yazar Beyhan Balaban, Tarsus Mektubu Yazarı Gazeteci Yakup Boncuk, Tarsus Tarihi Resimleri Araştırmacı Nadir
Durgun, Kısa Film Yönetmeni ve Yazar Remzi Karabulut, katılarak söyleşiye de renk ve anlam kattılar. Katılım oldukça yüksek oldu.,- Tarsus’ta 1993 yılında ortaya çıkan antik yol kazısında çalışan Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin Aratos Yayınları’ndan çıkan “Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” adlı kitabının imza günleri Remzi Karabulut’un Tarsus Makam mevkiinde, Ali Menteşoğlu Caddesindeki iş yerinin zemin katındaki REM Sanat Galerisinde yapıldı.Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Hocası Prof. Dr. Levent Zoroğlu’yla birlikte Tarsus’a gelen Arkeolog Hüseyin Adıbelli, 10 yıl kadar yaşadığı Tarsus’la ilgili gözlem ve düşüncelerini yazdığı bir kitabının imza günü 24 Haziran 2021 Perşembe günü saat 14.00’te Tarsus’ta REM Sanat Galerisinde devam edecek… Daha önce Dünden Bugüne Tarsus adlı Türkçe-İngilizce kitabı da bulunan Hüseyin Adıbelli,“Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” adlı kitabına dair “Bu kitap için seçilen
başlıklarından anlaşılacağı gibi hepsi Tarsus’a dokunan yazılardır. Bu tercihimde, içinde uzunca bir süre yaşadığım şehri sahiplenen, onu dert edinen, sorgulayan, kısaca sağlıklı bir şehirde yaşama arzusuyla sürdürülebilir çözümler getiren yerel bakış açısını etkin kılabilmektir. Bir başka deyişle, bu koca şehrin görünmezlerini, aksayanlarını, saklananlarını, bilinmeyenlerini tarihe dönük mütevazı değerlendirmelerle pekiştirmektir. Elbette Tarsus’u bugüne değin pek çok akademisyen, yerel tarihçi ve uzman isimler kendi kulvarlarında yazıp çizdiler, benim amacımsa tekrara girmeden şahitlik ettiğim kentin son otuz yılını bu külliyata eklemektir.Tabi bu yazılar şehrin gerçekleriyle yüzleşmek kadar bir yerde Tarsus’un yeniden keşfidir de; şehrin gizemli özünün ve yerel farklılıklarının ortaya konması yeni alanlar ve alternatif çabalar demektir. Tarsus için hayati öneme sahip “yaşanabilir şehir” senaryolarına katkı koyabilmişsem ne mutlu… Kitabın Tarsus’a; bu bilge şehre bol ışık saçması dileğimle”dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.